Marco Hoorn

Marco Hoorn

Op 4 september 1987 zag Arno Marinus Hoorn het levenslicht in Nijkerk. Als tweejarig ventje verhuisde hij naar Urk. De muziek speelt bij veel mensen op Urk een belangrijke rol in het alledaagse leven.

Zo mocht Marco als kleine jongen met opa mee om te drummen, terwijl zijn ‘baebe’ de accordeon bespeelde. Daarna ontwikkelde hij zijn slagwerkvaardigheden tijdens lessen en bij de plaatselijke brassband.

Marco zong in zijn jeugdjaren op Urk bij Christelijk Jong Mannenkoor Soli Deo Gloria. Hij maakte veel mooie muzikale ervaringen mee, zoals televisieopnames van Nederland Zingt, de Nederland Zingt Dag, CD opnames, Zingen in de zomer op Urk, At Once en vele concerten door heel Nederland en zelfs in Canada. Hij is een veelzijdig musicus te noemen: slagwerker, zanger, toetsenist.  Als hij de (bas)gitaar ter hand neemt, kan hij zich ook hiermee aardig redden.

De ‘gospel’ trok hem zo aan dat hij op 19-jarige leeftijd op Urk zelf een gospelkoor heeft opgericht: By His Grace.

Na het plotselinge overlijden van onze toenmalige dirigent Klaas Akkermans legde Marco contact met ons in januari 2008. Toen hij tijdens de proefrepetitie een drietal nieuwe nummers instudeerde, merkten we al snel dat er een ‘klik’ aanwezig was tussen Marco en de groep. Door de jaren heen ontstond er een sterke band tussen hem en de leden van New Creation. Marco verwoordde dat een keer als volgt: “Die gasten tillen mij op”.

Marco dirigeert naast New Creation het Christelijk Mannenkoor van Steenwijk en hij is sinds kort gestart met een kerkkoor in zijn ‘eigen’ kerk “De Morgenster” op Urk.