Wist je dat Jezus vanuit huis werkt?

Thuiswerken is het nieuwe normaal. Dat dit ons nieuwe normaal zou worden, was voor kort nog ondenkbaar. Jezus was hier 2000 jaar geleden al wél bekend mee toen hij met Hemelvaart vanuit huis ging werken. Misschien heb je daar nooit zo over nagedacht. Zijn werk in de hemel heeft echter alles te maken met ons.

In Nijemirdum mochten we onze themadienst ‘Gereserveerd’ uitvoeren. Gemeenteleden hadden zich koninklijk gekleed om de mensen te verwelkomen. Voor eenieder was plek gereserveerd. Wat heerlijk als je als koor wordt uitgenodigd om vanuit een gedeelde passie weer anderen uit te nodigen voor die heerlijkheid die God voor ons voor ogen heeft. Heerlijkheid, onderdeel zijn van God, van de Hemel, van Jezus Christus. Het komt wellicht overweldigend op je over en dat kan ik me goed voorstellen. Wat betekent dat nou precies?

Kerst, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren, het ligt al een tijdje achter ons. Maar het heeft alles te maken met Gods stem, die ons roept naar Hem toe te komen. Stel je voor dat Hij, die echt alles van jou weet, jou roept om naar Hem toe te komen. Dan zou je wellicht kunnen denken, daar hoor ik niet bij. God zegt echter dat niets zijn liefde voor jou in de weg staat. God steekt zijn Hand naar jou, naar mij, naar ons uit. Jou heb ik heb lief. Heeft dat misschien iets te maken met Hemelvaart en Pinksteren? Ja, hier gaat het om het thuiswerken.

En wat is dat werk dan?

 Ik ga heen om voor jou een plaats te bereiden in het huis van mijn Vader. En misschien komt dan meteen dat stemmetje in jou weer naar boven. Ik? Hoor ik daar wel thuis? Het thuiswerken van Jezus houdt meer in dan alleen die plaats te bereiden. Hij maakt ons er ook geschikt voor. Lees dat nog maar eens een keer na in 1 Johannes 2: 1-2. Wat een bevrijding, onze thuiswerkende voorspraak. Niet afgeleid door wat de wereld of de boze te zeggen heeft, maar volledig gericht op onze relatie met Hem. En Pinksteren? Ik zeg weleens ‘we zijn onverklaarbaar bewoond.’ Vroeger stond op een vervallen huis nog wel eens een bordje; onbewoonbaar verklaard. Maar wij zijn onverklaarbaar bewoond, goedgekeurd, uitgenodigd en gevuld met de Geest van God. In onze themadienst willen we u daar graag meer over vertellen. Met de boodschap; Hij heeft voor jou een plek gereserveerd en heeft er voor betaald met zijn leven.

En dat is wat geloven betekent.