Een uitnodiging, dat is waarschijnlijk wat bovenstaande titel bij je oproept. En dat klopt ook, alleen wel een uitnodiging op een verrassende manier. Een uitnodiging om eens anders te kijken én een uitnodiging voor ieder moment. Graag nemen we jou mee naar onze repetitieavonden, waar je een inkijkje krijgt in hoe we deze starten en eindigen. Iedere woensdagavond bespreekt iemand van ons een gedeelte uit de Bijbel of vertelt iets over wat hij of zij heeft gelezen. Soms ook in het licht van onze liederen. Ook wordt er gedeeld over wat diegene persoonlijk heeft geraakt.

Dat kan bijvoorbeeld zijn naar aanleiding van het lied ‘You Are’.

Het lied vertelt ons, dat jij iemand bent om van te houden. Dat je iemand bent om te omarmen. Je bent zelfs zoveel meer. Je bent verbazingwekkend. Inderdaad het gaat over jou, over mij, over ons. Terwijl je zou denken, dat het lied over God de Vader gaat en Zijn zoon, de Here Jezus. Het is verrassend om te ontdekken, dat er in de liederen die je zingt zoveel diepgang zit. Dat het zo vaak gaat over de manier waarop God met ons om wil gaan.

Een ander lied is het overbekende; ‘Aan Uw tafel’.

Een uitnodiging! In ons geestelijk jargon linkt dit naar het avondmaal. En inderdaad we mogen aan tafel gaan bij God en avondmaal vieren. Maar zou je ook hier anders kunnen kijken? Samen eten, gezelligheid, gesprek, elkaar in de ogen kijken, lachen, huilen. In ieder geval een activiteit waar zoveel meer gebeurt dan alleen eten. Het verbindt ons met elkaar.

In dit lied delen we de maaltijd met een wel heel bijzondere gastheer. Hij nodigt ons aan tafel. Hij biedt ons brood en wijn aan, als teken van verzoening en hoop voor de toekomst. Verzoening en hoop voor de toekomst. Het zijn mooie woorden en meer dan alleen woorden. Maar besef je waar je voor uitgenodigd wordt? Wie je gastheer is? Kijk eens mee. Voordat brood gebakken kan worden gaat er nog een heel proces aan vooraf. Het start met een graankorrel, die ontkiemt onder de grond. De korrel zelf verschrompelt, sterft, maar brengt vervolgens vrucht  voort en er worden vele korrels geoogst. De korrels worden vervolgens vermaalt tot meel, voordat het bakproces gaat beginnen. Jezus noemt zichzelf het brood des levens. Zie je de gelijkenis? Hij is immers ook gestorven en begraven om vervolgens op te staan. Dwars door dood en lijden heen. Over een hoopvolle toekomst gesproken! En deze gastheer nodigt ons aan tafel! Jij bent uitgenodigd! En dan hebben we het nog niet over de wijn gehad, over verzoening, maar je mag hier zelf eens over nadenken.

 

Weten wat je zingt, geeft zoveel meer. Zingen is 2x bidden zeggen ze vaak. Met heel je hart, ziel en geest zingen van Hem. Beseffen dit is wat U deed voor mij. Hoe bijzonder is dan Zijn uitnodiging aan ons om aan Zijn tafel te komen.

Save the date! Niet nodig, er is plek voor jou. Jij mag ieder moment aanschuiven.

 

Een repetitie eindigt ook weer. Meestal met een lied, gekozen door een van de leden. Dat vertelt vaak ook iets over wat dat lied voor iemand betekent.  Anders kijken naar de liederen, die wij zingen, geeft op deze manier een heel ander perspectief en betekenis.

We hopen u zo spoedig mogelijk weer te mogen ontmoeten om deze bijzondere uitingen van Gods liefde met elkaar te zingen.